Despre mine

1900x1100

Update Martie 2017:

De la teorie, inapoi la practica! Asa se pot rezuma ultimii doi ani. La Ixia Medica am cladit, impreuna cu ai mei colegi, o echipa minunata, care avea in centrul ei grija pentru pacient si respectul pentru cadrele medicale. Tot acolo, l-am cunoscut pe doctorul Ali Al Assadi, care mi-a deschis apetitul pentru terapia cu ozon. Cazuistica vazuta la dansul in cabinet, precum si bazele teoretice insusite la cursurile de perfectionare postuniversitara, absolvite in mai 2015, mi-au readus aminte de placerea de a practica medicina. E adevarat, o ramura de medicina complementara, un tratament natural 100%, dar in final o terapie care da rezultate si care creste calitatea vietii pacientilor!

Incepand cu acest an, am inceput antreprenoriatul si impreuna cu colegul meu, dr Al Assadi, am deschis propria noastra clinica medicala, unde practicam toate formele de ozonoterapie. Ne gasiti pe str Piscului nr 1, sector 4, in zona Timpuri Noi – Tineretului (cladirea de langa Biserica Caramidarii de Jos). Cu pasiune si responsabilitate, abordam o cazuistica complexa, folosim metode naturale de tratament bazate pe protocoale validate in zeci de ani de catre societatile stiintifice de ozonoterapie de nivel european si mondial. Detalii despre proceduri, preturi, fundamentari stiintifice si cazuri veti gasi pe pagina oficiala a Centrului de Excelenta in Ozonoterapie, care se va lansa cat de curand. Pentru ca noi punem pacientii pe primul loc, imediat ce am terminat lucrarile de amenajare a clinicii si am obtinut avizele de functionare, am si inceput activitatea, lasand partea de promovare in asteptare cateva saptamani. Nu ne plac lucrurile facute pe fuga. Cum se va inaugura site-ul, voi lasa un link si aici.

In rest, tot ce am scris mai jos, ramane valabil. Pentru momentul respectiv. Dupa cum spune Lucian Boia, istoria este cea care s-a intamplat la un moment dat. Ceea ce ne amintim noi si interpretam, sunt istorii.

Postare initiala -2015:

DSC_2180

De un an si jumatate sunt managerul Klinicii Doamna Ghica si al Laboratorului Ixia Medica. Ca si medic, probabil ca acest job ma defineste cel mai mult, pentru ca la sfarsitul zilei, deciziile pe care le iau au efecte asupra fiecarui pacient care intra in clinica, sau ale carui analize se efectueaza in laboratorul nostru. Vreau sa le arat oamenilor ca se poate face medicina in Romania la preturi corecte, in conditii bune, cu doctori tineri si profesionisti. Aproape cinci mii de pacienti pe luna si peste 50 de angajati. Cred ca dupa vreo cinci ani de presa (Cotidianul si Academia Catavencu – ambele disparute intre timp si inlocuite cu un soi de clone nereusite), dupa un start-up cu o banca de celule stem, am ajuns in pozitia sa exprim cat se poate de pertinent opinii si sa fac sinteze ale sistemului de sanatate si ale mediului economic in care acesta traieste.

Practic, sunt de partea cealalta a baricadei fata de anii 2005-2009, cand scriam la Cotidianul. Ideile aveau libertate totala , iar consecintele erau total in afara sferei de interes imediat. Acum, o idee mai putin fericita poate insemna ca cineva isi pierde locul de munca, sau ca un salariu trebuie taiat. Mi-am dat seama, the hard way, ca exista o diferenta imensa intre teoria din redactie si realitatea care plateste salarii. Am inteles de unde vin exagerarile, mirarile, stupoarea si naivitatea cu care anumite probleme sunt dezbatute in presa.  Am invatat ca “a investi” este un verb extrem de mare, iar atunci cand gestionezi banii altcuiva, notiunea de “politically corect” nu exista.  Increderea are un pret concret, iar adjectivele sunt mai periculoase decat taxele.

Despre sanatate, management si performanta se vorbeste mult. Despre economie, politica, impactul lor asupra consumatorului de servicii, asupra contribuabilului, la fel. Imi doresc si simt ca este si raspunderea mea, ca macar din cand in cand sa vorbeasca si oameni care traiesc efectiv in mijlocul evenimentelor la care se refera. Nu din auzite. La prima mana. Dupa cum, voi scrie despre pasiuni, despre pescuit, voi spune povesti despre oameni care nu vor fi niciodata eroi, despre locuri ce nu vor fi niciodata atractii nationale. Si voi scrie bine. Mai des, mai rar, dupa cum imi va permite timpul. Voi modera comentariile. Tot dupa cum imi va permite timpul. Sper sa va placa. Inca mai cred ca a scrie pentru altii, a monta in timp un reper de gandire, a urca in aer o idee este la fel de nobil ca si gestul de a vindeca o boala.  Si poate, tot de aceea, sunt din ce in ce mai putin cei care pot sa o faca.

La fel de mult se discuta online despre pescuit si despre natura, despre ceea ce americanii numesc “Outdoor”. Este ceva care la noi e pe cale de disparitie daca nu incepem sa ne interesam mai mult despre ecologie, despre ce inseamna un comportament responsabil si, mai ales, daca nu inchidem, macar din cand in cand, tabletele si telefoanele, ca sa iesim in natura.  Sa ne bucuram de frumusetea unui rau, de imensitatea zdrobitoare a diversitatii din Delta, de peisajele pline de prospetime ale Bucovinei, de spectaculozitatea Apusenilor. De un an am inceput sa concurez in Campionatul National de Pescuit de pe Mal. In traducere libera, pescuit la pastrav, de pe mal. Ceea ce nu inseamna ca pierd vreo ocazie de a ma intalni cu stiuci, salai, cleni, bibani, somni sau mrene. Mi se pare ca Podisul Tarnavelor reprezinta raiul pescarului de spinning, ca Oituzul este cel mai frumos parau de munte, ca Bistrita Aurie izvoraste din fanteziile cu lostrite uriase, ca Delta este butonul suprem de reset psihic. Voi scrie despre toate acestea, despre cum sa traiesti cu bucurie in natura, departe de birou si de oras.

 

Lectura placuta,

Razvan Vintilescu